Pierre Gustavsson, Västervik IK. Reporter: Patrik Wirengård
Västervik vann med 5-3 mot Skövde IK. Arkivfoto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Västerviks IK åter i serietopp

Mattias Karlin Västervik:"Det är viktigt att sätta ner foten"
2:30 min

Västervik är efter dagens seger hemma mot Skövde IK med 5-3 åter i serietopp. Redan efter en period ledde hemmalaget med 3-0 men matchen avgjordes först när Fredrik Asplund satte segermålet i öppen bur. Sämre gick det för Vimmerby som förlorade hemma mot Borlänge. 

Västervik gjorde säsongens bästa hemmaperiod i den första när laget ryckte till sig tre måls överläge. Hemmalaget var stundtals överlägsna gästerna och kunde haft större ledning efter första perioden.

I andra så var hemmalaget fortsatt bättre men det var Skövde som lyckades reducera  och i tredje blev det rejält spännande när gästerna tog sig allt närmare. Möjligtvis märktes det att hemmalaget matchade så sent som i fredags kväll.

När gästerna reducerade till 4-3 och det blev aningens oroligt i hemmalaget så räddades Västervik av att gästerna drog på sig en utvisning i slutskedet. Då passade också Fredrik Asplund på att avgöra med ett mål i öppen kasse.

Västervik IK - Skövde IK 5-3 (3-0,0-1,2-1)

Målen:

1-0 (2.22) Fredrik Asplund

2-0 (3.37) Thom Nordin

3-0 (8.45) Eric Gustavsson

3-1 (34.06) Mikael Persson-Riis

3-2 (46.14) Oskar Back Spel 5/4

4-2 (47.58) Simon Mitman

4-3 (57.02) Adam Hansen

5-3 (59.15) Fredrik Asplund

Publik: 568


Överraskande förlust för Vimmerby

Vimmerby som gästades av Borlänge hade det tuffare. De förlorade sin match med uddamålet efter att Borlänge med fyra minuter kvar gjort avgörande 4-3. Eftersom Skövde IK förlorade ligger Vimmerby alltjämt på andra plats i tabellen, en poäng efter Västervik. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".