Kalmarsundstjejerna efter en vass målchans.
Kalmarsundstjejerna efter en vass målchans. Foto: Mattias Nilsson/SR

FBC Kalmarsund vann efter dramatik

Malin Nilsson FBC Kalmarsund är nöjd med segern
1:05 min

260 personer hade tagit sig till Kalmar Sportcenter för att se FBC Kalmarsunds damer ta sig an Älvstranden. På förhand var det en match som bara skulle vinnas. Med en stabil insats emot Fröjered senast var det ett formstarkt hemmalag som gick ut för att möta Älvstranden i dagens drabbning. 

Det var en relativt jämn match till en början där båda lagen satte full fart framåt. Matchen hann inte bli äldre än tre minuter då Älvstranden satte dit matchens första mål, ett resultat som stod sig nästan hela perioden. Perioden avslutades dock med en målexplosion. Tre mål på två minuter signerat Malin Nilsson, Danielle Warme och Malin Andersson, tillät hemmalaget att gå till periodsvila med en tvåmålsledning. 

I andra perioden var det återigen Älvstranden som öppnade målmässigt starkast. Reduceringen till 3-2 kom efter sex minuter. Kajsa Ek kunde dock strax därefter göra båda 4- och 5-2. Trots en tremålsledningen lyckades inte Kalmarsund skaka av sig sina motståndare. Älvstranden kom tillbaka och reducerade till både 5-3 och 5-4 innan periodpaus. 

Tredje perioden började på sämsta möjliga sätt för hemmalaget. Kajsa Ek som försatt laget i ledning i andra perioden drog på sig en utvisning som Älvstranden utnyttjade på bästa möjliga sätt. Kvitterat till 5-5. 
I slutet av perioden och matchen blev gastkramande. Med tre minuter kvar drabbades Kalmar återigen av en utvisning och hallen höll andan. Man klarade att hålla undan de två minuterna i underläge och kunde med 20 sekunder kvar genom Malin Nilsson kontra och sätta spiken i kistan. Slutresultat 6-5. 

– Det känns så jävla skönt, säger matchvinnaren Malin Nilsson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".