marcus alsér, på bild, har tillsammans med sitt team samlat in över hundra tusen kronor till kampen mot prostata- och testikelcancer. Foto:
Marcus Alsér har tillsammans med sitt team samlat in över hundra tusen kronor till kampen mot prostata- och testikelcancer.

Vimmerbyherrar leder mustaschodling och insamling

Tillsammans har Marcus team Round Table samlat in över 100 000 kronor
1:05 min

Under november odlar över fyra miljoner män i världen mustasch för att uppmärksamma en insamling för mäns hälsa. Marcus Alsér från Vimmerby är med i det team som hittills samlat in mest pengar i Sverige. 

– Det var överraskande för vi är bara 77 medlemmar i teamet just nu som har engagerat sig och gått med. Vi är fortfarande rätt få jämfört med vad vi kunde vara och då har vi ändå lyckats klara förstaplatsen, säger Marcus Alsér från Vimmerby. 

Tillsammans har Marcus team Round Table samlat in över 100 000 kronor som ska hjälpa till att förbättra förutsättningarna för män som har drabbats av prostata- och testikelcancer. För att få in pengarna har de använt sig av olika metoder.

– I mitt fall har jag marknadsfört det på exempelvis några seminarier som jag har varit på där jag har berättat varför jag har mustasch just nu. Normalt sätt är jag slätrakad.

Tanken är att männen ska odla mustasch under november för att få igång samtal om mäns hälsa. Marcus nya utseende har fått flera kommentarer.

– Det är frågor,  och det är ju hela tanken med det att folk frågar varför man har mustasch eller "jaha du deltar i november". Det har börjat sprida sig. Vi hade barnsim i söndags och hela omklädningsrummet stod och pratade om mustasch och prostata- och testikelcancer och det hade kanske inte hänt annars.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".