Den åtalade mannen kände skytten väl

Mannen som är misstänkt för mordet på 63-åringen norr om Kalmar, erkänner att han har hjälpt till att forsla bort kroppen, städa och förstöra bevis samt att han kände skytten för mordet väl. Men han har inte grävt någon grav och inte varit med vid mordet, enligt advokat Thomas Magnusson.

Det är en annan person, en person som den åtalade mannen känner väl, som har mördat 63-åringen. Men den åtalade mannen kände inte till något innan, säger den åtalade mannens advokat i sin sakframställning. 

– Han har mött upp på mordplatsen vart 63-åringen bragts om livet, hur det såg ut och hur det luktade, säger advokaten.

Under rättegången i dag, måndag, har åklagaren gått igenom det sista av sin bevisning i sin sakframtställning och sedan har advokaterna fått ge sina klienters syn på saken. Den åtalade kvinnan nekar helt till brott och menar att hon inte alls har lett polisen fel i samband med att man gjorde en undersökning med hund av den mördade mannens bostad - något som åklagaren påstår.

Att den åtalade mannen berättade om brottet för målets huvudvittne ledde fram till att han och den åtalade kvinnan greps. Mannen upplevde vittnet som drivande och upplevde samtidigt samvetsnöd. Men han berättade inte sanningen om vem som mördat 63-åringen för vittnet, allt för att skydda den person som kallas för skytten, enligt advokat Thomas Magnusson.

– Han gav sken av att han och kvinnan var mer inblandade än vad som verkligen är fallet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".