Katten som sprang runt på Ölandsbron var svart och hade vita tassar. Foto: Privat.
Här är katten som sprang runt på Ölandsbron. Foto: Privat

Niklas räddade katt på Ölandsbron

Niklas Korch är tisdagsmorgonens vardagshjälte
3:09 min

På tisdagsmorgonen sprang en ung katt runt på Ölandsbron och gjorde att trafikanter tvingades tvärbromsa och väja. Niklas Korch var en av dem som såg katten, han stannade och plockade upp den.

– Den var nästan i mitten på bron. Jag såg den när jag skulle till jobbet så jag tänkte "Shit det är en katt på bron, jag vänder", säger Niklas Korch.

Var var katten då?

– Den satt på räcket, lite rädd och ganska törstig, hungrig och kelsjuk.

Hur fick du tag på den?

– Först trodde jag att den skulle hoppa ned i vattnet för den såg helt panikslagen ut. Men jag satte mig ned på huk och då kom den hoppandes. Så då såg jag att den var hel och intakt, det var skönt!

Det var flera trafikanter som ringde till Sveriges Radios trafikredaktion, men bara Niklas Korch som valde att rädda katten. Trots att det inte är helt ofarligt att gå ur bilen på bron.

– Det var jag inte orolig för, jag tänkte inte så.

Var finns katten nu?

– Den finns på Ekerum för tillfället.

Vad kommer hända med den?

– Vi får väl hoppas att det är en katt som irrat fel och inte blivit utsläppt på bron. Jag ska ta den till en veterinär och kolla så att den mår bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".