Överkryssad färjeskylt. Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio
Foto: Jonas Neuman/Sveriges Radio

Gotlandsbåten ställer in trafiken 2015

Säger upp all personal
0:44 min

Under en presskonferens i dag meddelade Gotlandsbåten som väntat att de skjuter upp starten för trafiken mellan Västervik och Visby – ytterligare en gång.

2014 fick bolaget med kort varsel ställa in trafiken efter att fartyget inte blivit klart i tid. I dag var beskedet att Gotlandsbåten nu letar ett nytt fartyg som de kan använda.

– Vi siktar på att ha ett fartyg färdigt till 2015. Då siktar vi förstås att bygga upp en organisation, säger styrelseordförande Stefan Daun.

Det grekiska fartyget som först var aktuellt är ute ur bilden. Gotlandsbåten vill nu ha tillbaka de pengar som de investerat i förskott.

Bolaget drar samtidigt ner verksamheten till ett minimum:

– Vi kommer inte att ha några medarbetare som kostar löner från och med 1 januari 2015. Det blir sammanlagt sex stycken som får sluta.

Samtidigt tackade Gotlandsbåtens företrädare för att Region Gotland "satt ner foten" och löst hamnfrågan i Visby, för att även fartyg som konkurrerar med etablerade Destination Gotland ska kunna få plats i hamnen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".