Kalmar sämst på flyktingmottagande

Kalmar kommun är betydligt sämre på att ta emot flyktingar än andra jämförbara kommun - det  visar en sammanställning som tidningen Östra Småland har gjort. Det handlar då om antalet personer som har fått komma till Kalmar enligt avtal med Migrationsverket. Kommunalrådet i Kalmar skyller på bostadsbrist.

Det här handlar om personer som har fått uppehållstillstånd - alltså inte om asylboenden, vilka just nu blir allt fler i länet.
Och antalet personer med uppehållstillstånd, som efter kommunala överenskommelser med migrationsverket har fått sina placeringar, har under de senaste 20 åren varit dubbelt så högt i till exempel Växjö som i Kalmar. Till och med Nybro, som är en betydligt mindre kommun, har lyckats bereda plats för fler än Kalmar.

Socialdemokratiske kommunalrådet Johan Persson säger till Östra Småland att Kalmar lider av bostadsbrist och att man därför inte har kunnat avtala om ett större flyktingmottagande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".