Katten som sprang runt på Ölandsbron var svart och hade vita tassar. Foto: Privat
Katten som sprang runt på Ölandsbron var svart och hade vita tassar. Foto: Privat

Vems var katten på Ölandsbron?

Ännu söks brokattens ägare
2:24 min

Ännu har ingen ägare hört av sig till Niklas Korch som i tisdags morse plockade upp en rädd liten katt på Ölandsbron. Vem katten tillhör verkar förbli en gåta för nu funderar familjen på att behålla den.

Det var mitt i rusningstrafiken på tisdagsmorgonen som många bilister fick syn på den rädda lilla katten på bron. När Niklas Korch fick syn på den stannade han och plockade upp den. Sedan dess har han gått ut i media för att få ägaren att höra av sig, men ännu har ingen ringt. Niklas teori är att någon försökt göra sig av med den genom att lämna den på den hårt trafikerade bron.

– Ja, det är vad jag tror, det är min personliga åsikt. Det är ingen som ringt eller hört av sig om den, säger Niklas Korch.

Hur mår katten?

– Det går väldigt bra för kissen, den är hemma hos oss och har det bra. Vi var hos veterinären igår och den hade tyvärr inget chip. Den är helt oregistrerad och har ingen öronmärkning eller så heller.

Vi har fått in mejl från en person som tycker du ska utses till "hela Smålands katthjälte". Vad tänker du om det?

– Det var smickrande, det var snällt.

Vilka reaktioner har du fått?

– Det är väl några kommentarer jag fått om att det var bra gjort, det är alltid smickrande.

Vad kommer hända med katten?

– Den kommer ju i varje fall inte att hamna på ett katthem eller avlivas. Den får vara hemma hos oss om ingen annan ger sig tillkänna. 

Du adopterar den alltså?

– Det ser så ut idag. Jag har två barn som tycker den är snäll och trevlig. Det ser ut att få bli så.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".