Investerarna tror på Gotlandsbåten

Västervik Resort ett av de företag som satsat
1:38 min

Flera av aktieägarna i Gotlandsbåten AB har fortsatt förtroende för bolaget, trots att de meddelat att det inte blir någon trafik mellan Västervik och Visby nästa sommar heller.

Först sommaren 2016 säger bolaget att trafiken kan komma igång och säger under tiden upp all personal för att minimera kostnaderna.

Turistanläggningen Västervik Resort som ägs av Västerviks kommun, är en av aktieägarna och vd:n Gunnar Boman tror fortfarande att sommarlinjen kommer att bli verklighet:

– Vi gick in i det här eftersom vi är ett av de företag som gynnas mest av en Gotlandstrafik. Och de små slantar som vi har gått in med har varit värda marknadsföringen.

Han tycker att de som har arbetat med Gotlandsbåten har gjort ett bra jobb.

– Det är ett antal människor som jobbat fantastiskt mycket. Det finns också många som lagt ner oerhört mycket tid ideellt också i projektet och satsat privata pengar. Jag tror på dem, men de måste hitta en ekonomisk lösning på det hela.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".