IK Oskarshamns klubbmärke.

Victor Berglind klar för IK Oskarshamn

IK Oskarshamn breddar backbesättningen.  22-årige Victor Berglind lämnar seriekonkurrenten Rögle för spel i Oskarshamn resten av säsongen 

--Vi har letat länge efter ny back med anledning av de skador vi haft under säsongen, säger IKO:s sportchef Roger Jönsson i ett pressmeddelande.

–  Anton Blomqvist är borta några veckor till och det är osäkert hur det blir med Linus Morin. Det har inte funnits så många backar lediga och vi har väntat för att hitta rätt.

– Nu blev Victor Berglind ledig då han inte fått så mycket speltid på slutet i Rögle. Det passar oss utmärkt då han är en offensiv, högerfattad, back som är skicklig med puck och dessutom duktig i Power play. Vi har därmed hittat en permanent lösning för resten av den här säsongen. Vi har slitit hårt på våra friska backar och nu får vi lite bredare trupp vilket är mycket positivt.

– Jag har haft en fantastisk tid i Rögle så det är klart lite blandade känslor att lämna Ängelholm, säger Victor Berglind. Men jag är glad att det blev en snabb lösning då jag behöver spela för att utvecklas. IKO är ett spännande lag och det känns som ett bra steg för mig. Det har varit på gång några dagar och det var därför jag inte var med i matchen i tisdags.

– Precis som Roger säger så är väl Power play en av mina styrkor. Det är dessutom inte så gott om right-skyttar så det är väl en fördel. Jag fyllde 22 år nyligen och har förhoppningsvis många år framför mig inom hockeyn. Jag känner Fredrik Styrman sedan tidigare då vi spelade ihop i Brynäs för ett par år sedan.

Victor Berglind kommer till Oskarshamn till träningen på söndag och är spelklar till tisdagens hemmamatch mot Timrå. Kontraktet gäller resten av säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".