Det blev en heldag av innebandy i Kalmar Sporthall under lördagen. Arrangemanget kallas för FBC-kronan och innebär att klubbens sponsorer betalar två eller fem kronor per åskådare.  –
Det blev en heldag av innebandy i Kalmar Sporthall under lördagen. Arrangemanget kallas för FBC-kronan och innebär att klubbens sponsorer betalar två eller fem kronor per åskådare. –

Kalmarsunds damer besegrade Pixbo inför storpublik

Innebandyfest när Kalmarsund arrangerade FCB-dagen
1:34 min

FBC Kalmarsund befäster sin andraplats i tabellen efter seger mot Pixbo, 7–2. Hemmalaget sprang ifrån i den sista perioden som man vann med 4–2. Det inför säsongens överlägset bästa publiksiffra, 417 personer. 

Kalmarsund var på förhand favoriter i matchen mot Pixbo. Ett favoritskap man levde upp till, det syntes att det skiljde några klasser mellan de båda lagen. 

Men Kalmarsunds Malin Andersson var ändå inte helt nöjd. 

– Andra perioden var verkligen inte bra. Inte heller första minuterna i tredje. Sedan får vi in ett mål till och då lossnar det. Dom klarar inte av att hålla emot sedan. Det blir för stora ytor, säger Kalmarsunds Malin Andersson. 

I en stapplande tabell ligger Kalmarsund tvåa i tabellen efter Malmö FBC, som har en match mindre spelad. 

– Vi ska sluta på kvalplats. Sedan vill jag gärna vinna kvalet och gå upp i SSL. Men det tar vi sedan. Först och främst kval, säger Malin Andersson.

Säsongsbästa på läkarna  

Det blev en heldag av innebandy i Kalmar Sporthall under lördagen. Först spelade damerna och någon timme senare även herrarna.

Arrangemanget kallas för FBC-kronan och innebär att klubbens sponsorer betalar två eller fem kronor per åskådare.

– Allting blir ju lite upphaussat. Det blir lite större tidningsrubriker, mer liv på sociala medier och så. Det är så viktigt för oss i dag. Vi måste ju ha publik. Måste vara populära. Göra ett bra event. Visst, det blir mer folk efter ett sådant här arrangemang, säger Kalmarsunds ordförande Ted Linde och fortsätter:

– Men det viktiga är att laget ute på planen vinner. För Kalmar är ju medgångssupportrar. Det vet både vi och andra supportrar i den här staden. Så är det ju, säger Ted Linde. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".