Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.
Foto: Jonatan Bergman/Sveriges Radio.

Kalmarsunds herrar föll tungt mot Lindås

Kalmarsunds tränare Daniel Reidenheim "Jättebesviken"
2:51 min

Kalmarsunds herrar åkte på ett riktigt bottennapp hemma i Kalmar Sporthall under lördagen. Man förlorade inför säsongens största publik med 6–1 mot Lindås. Siffrorna rann iväg lite i den sista perioden, men att Lindås förtjänade seger var inget att säga om. 

962 personer såg matchen mellan Kalmarsund och Lindås, säsongens bästa publiksiffra. Men publiken fick se ett skakigt hemmalag och ett taktiskt försiktigt Lindås. 

Matchen slutade 6-1 till Lindås. Daniel Reidenheim, tränare i Kalmarsund, var nedslagen efter matchen.

– Jättebesviken. Tycker första perioden blir jättekonstigt. Lindås vill inte alls bjuda till och spelade väldigt försiktigt. Dom var rädda för våra omställningar. Sedan är dom mer effektiva. I tredje försöker vi flytta upp positionerna, dom gör två snabba och sedan har tåget gått, berättar Kalmarsunds tränare Daniel Reidenheim. 

Kalmarsunds form har svängt upp och ner under säsongen. Briljanta segrar har blandats med, som i dag, mindre briljanta förluster. 

Är Kalmarsund fågel, fisk eller mittemellan? 

– Vi är en ganska liten trupp. Väldigt känsliga för sjukdomar. Det har vi brottats med i veckan. Och det slår hårt mot oss på träningarna. Vi gör det helt okej enligt dom förutsättningarna vi har. Vi har alla möjligheterna att bli en fågel, men vi måste få jämnare träningsveckor och bättre fart i allting vi gör, säger Daniel Reidenheim.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".