Leksaker i en korg. Foto: Drago Prvulovic/TT.
Foto: Drago Prvulovic/TT.

Många gav leksaker till flyktingbarn

Barnen på flyktingförläggningen Moliljan i Målilla leker för fullt, med leksaker som ortsbor skänkt. Medlemmar i Ladies circle klubb i Hultsfred gick ut via sociala medier och uppmanade Hultsfredsborna att skänka leksaker. Gensvaret blev stort

Therese Olofsson är medlem i organisationen och är glad över invånarnas engagemang.

- Jag tycker det är helt fantastiskt. Det är jättekul att jobba på en så lokal nivå där man verkligen ser att det är folk i Hultsfred som ger saker. De kommer verkligen direkt till barnen på Moliljan.

Responsen blev stor direkt efter uppmaningen. Redan efter fem minuter var första bilen full och mer leksaker skulle det bli.

- Ja ungefär tre fulla bilar så det är nog några kubik, säger Therese.

För att få ta del av leksakerna får de barn som har möjlighet betala en billig peng. 

- Vissa som verkligen är i behov av det kommer att få saker, men sedan har de också en shop på Moliljan där man då får gå och köpa saker. Det är egentligen för att man ska signalera att man inte bara kan förutsätta att man får saker utan en rent symbolisk handling att man faktiskt får handla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".