Markus Piispanen tvåmålsskytt
Markus Piispanen tvåmålsskytt. Foto: Magnus Ekeros/SR

Nybro Vikings vann i derbyt

Nybrotränaren Andreas Holfelt om matchen mot Tingsryd
3:00 min

Nybro fick besök av Tingsryd i ett av säsongens derbyn i hockeyns division ett. Efter en jämn match lyckas man vinna och i och med det klättra upp på en femteplats i tabellen.

Nybro öppnade matchen bäst och kunde redan efter 58 sekunder sätta 1-0 genom Rickard Palmberg. Lagen åkte sedan på en utvisning vardera men lyckades inte utnyttja spelet 4 mot 5 och resultatet 1-0 stod sig och med det till periodspaus.

Andra perioden började stökigt då Nybros Kristian Frisk och Tingsryds Patrik Nilsson rök ihop och fick spendera 2+2 minuter vardera i utvisningsbådet. Fyra minuter senare hittade återigen Nybro nätet, den här gången genom John Berger. Tingsryd kunde dock bara 15 sekunder senare reducera till 2-1.
När det sedan återstod två och en halv minut av den andra perioden drog Nybro på sig en utvisning och Tingsryd kunde i spel 5 mot 4 placera kvitteringspucken i mål.

Helt jämnt inför tredje perioden alltså.
Markus Piispanen öppnade målskyttet för Nybro innan Tingsryd återigen kvitterade. Piispanen var inte klar där. Med ytterligare ett mål försatte han sitt Nybro i förarsätet med sju minuter kvar. Nybro höll ifrån och vann till slut med 5-3. Siste målskytt blev Martin Olsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".