Astrid Lindgren. Foto: Tobias Röstlund/Scanpix
Astrid Lindgren. Foto: Tobias Röstlund/Scanpix

Vimmerby först ut att visa filmen om Astrid Lindgren

"Vimmerby och Vimmerbys befolkning fanns i Astrids hjärta hela hennes liv"
1:01 min

Nu är det klart att Sverigepremiären av dokumentären om Astrid Lindgrens liv kommer äga rum i Vimmerby. Den 7 december är det dags.

Cilla Nergårdh jobbar på Astrid Lindgrens Näs i Vimmerby och är en av dem som kämpat för att få premiären till Astrids hemby.

– Jag tycker att det känns väldigt roligt men också logiskt för det är här som alla Astrids berättelser börjar. Då är det väl jättefint att det är här som den visas för första gången, säger hon.

Dokumentären kommer följa Astrids liv från barndomen fram till hennes död och överraska publiken med saker som man tidigare inte kände till.

Cilla har fört diskussionen med skaparen Kristina Lindström och SVT och de kom överens om att det är just i Vimmerby som filmen borde visas för första gången.

– Vimmerby och Vimmerbys befolkning fanns i Astrids hjärta hela hennes liv även om hon inte bodde här. Det är ett sätt att visa det för Vimmerbyborna och ge de chansen att se den först av alla, säger Cilla Nergårdh.

Premiären kommer äga rum den 7 december. Cilla hoppas att många tar chansen att komma och titta.

– Det hoppas jag. Jag tror att det blir fullsatt på biografen, säger Cilla.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".