David Rodman, IK Oskarshamn
David Rodman har precis gjort 2-0 till IK Oskarshamn motTimrå. Foto: Magnus Ekeros/Sveriges Radio

Viktig seger för IK Oskarshamn

Lucas Ericsson "Vi får två tidiga mål"
2:17 min

IK Oskarshamn besegrade Timrå IK med 3-2 i en tät och diciplinerad match. IK Oskarshamn ledde med 2-0 inför tredje perioden men tappade till 2-2, då klev Greg Squires fram och prickade in 3-2.

Att det var en viktig match märktes på spelet i bägge lagen. Tätt, diciplinerat och inga onödiga misstag var en röd tråd i spelet. Den forne hockeytränaren Timo Lathtinen som myntade uttrycket "äckligt diciplinerat" skulle älskat matchen.

Hemmalaget IK Oskarshamn tog ledningen redan efter knappt tre minuter genom Lucas Ericsson på ett hårt skott. Timrå tog time out direkt för att väcka spelarna. Timrå kunde inte hålla Oskarshamn borta från sin egna zon och David Rodman kunde snyggt snirkla in 2-0 och hemmlaget hade full kontroll på matchen.

Andra perioden blev mållös och gästande Timrå sköt bara tre skott på mål trots att dom fick spela en gång i numerärt överläge. IK Oskarshamn styrde ut gästerna i sargen och släppte inte till något i mitten.

Men när Robin Persson reducerar till 2-1 i början av tredje perioden och sedan när André Hult kvitterar för Timrå till 2-2 gick ett sus i publiken. Skulle Oskarshamn tappa matchen som det har hänt ett antal gånger på sistone? Men nej, Greg Squires ville annat och klev fram knappt två minuter senare och gjorde 3-2 vilket blev slutresultatet trots fyra raka Oskarshamnsutvisningar.

Timrå tog ut målvakten och trummade på sista minuten men ett skott i kryssribban var det närmaste man kom en kvittering.

Första perioden
02:47  1-0 Lucas Ericsson, ass. Marc-Anthony Zanetti, Victor Svensson
10:04  2-0 David Rodman, ass. Arsi Piispanen

Tredje perioden
03:55  2-1 Robin Persson, ass. Johan Persson, Emil Pettersson
06:47  2-2 André Hult, ass. Johan Persson (PP)
08:44  3-2 Greg Squires, ass. Evan Mcgrath

Publik: 1873

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".