Recept: Pepparkaksgrissini med ädelostdipp

Annica Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 26/11 2014.

Ibland kan det enkla vara nog så gott! Att kombinationen ädelost och pepparkakor passar bra ihop är ingen nyhet, men detta är ett lite annorlunda sätt att servera tilltugget på. Köp färdig pepparkaksdeg av bra kvalitet eller gör egen efter familjereceptet.

Till cirka 30 grissini.

Du behöver:

500 g färdig pepparkaksdeg

finrivet skal av 1 apelsin

Till ädelostdipp:

140g ädelost eller gorgonzola

2 dl lätt crème fraiche

Värm ugnen till 225°.

Knåda in apelsinskal i pepparkaksdegen. Dela degen i 30 bitar och rulla ut till tunna längder.

Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och grädda i omgångar i 5–8 minuter. Låt svalna på galler.

Mosa osten tillsammans med crème fraiche med en gaffel. Lägg upp i en skål och servera tillsammans med pepparkaksgrissinin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".