"Jag har aldrig haft på mig en gul tröja förut", sa Hasse Eklund när han tog på sig FFF-tröjan idag. Foto: Madelene Szabó / Sveriges Radio
Arkivbild. Hasse Eklund återvänder till FFF. Foto: Madelene Szabó / Sveriges Radio

Eklund tillbaka i Falkenberg

"Nyttig lärdom i Kalmar"
2:53 min

Hasse Eklund blir kvar som tränare i fotbollsallsvenskan. I dag blev det helt klart att han återvänder till den klubb han tog till allsvenskan 2013, Falkenbergs FF. Eklund fick efter en usel höstsäsong sparken från Kalmar FF.

Det påskrivna kontraktet gäller över tre år.

– Jag är mycket glad över att vara tillbaka i Falkenberg. Mitt år med FFF var fantastiskt och jag har givetvis följt laget under året i allsvenskan. Det finns en genomarbetad strategi som tilltalar mig. Falkenberg vill etablera sig i elitfotbollen med fokus på egna produkter och talanger i närområdet. Jag kommer med högsta motivation att försöka att utveckla det arbetet, säger Hasse Eklund i ett pressmeddelande.

– Det känns bra att sätta igång igen. Det är alltid så när man fått en liten smäll att det är bäst att komma tillbaka på banan igen och det här är bästa sättet för mig att göra det, säger Eklund.

Håkan Nilsson är sportchef i Falkenbergs FF och kommenterar så här:

– Utifrån dessa kriterier är Hasse Eklund ett lika självklart val 2015 som när han rekryterades 2013. Vi vet att vi får en bra och ambitiös fotbollstränare som dessutom är en fantastisk människa. Han brinner för att vara med och utveckla klubben och vi ser fram emot att fortsätta där vi slutade.

Förutom Eklund hoppas Falkenberg även knyta till sig Rasmus Sjöstedt, som varit utlånad från KFF till FFF den här säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".