Journalister och besökare i tingsrätten under tidigare skede. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Journalister och besökare i tingsrätten under ett tidigare skede av rättegången. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Mordrättegången i Kalmar

Fynden stämmer med huvudvittnets berättelse

Polisens kriminaltekniker och tekniker berättar om bevisen man hittat
1:40 min

I dag fortsätter rättegången mot ett ungt par som misstänks ha mördat en 63-årig man i Norra Förlösa. Under dagen har bland andra polisens kriminaltekniker uttalat sig. Och det teknikerna hittat stämmer väl överens med det huvudvittnet sagt om hur 63-åringen sköts ihjäl i sin säng. 

– Vi kom fram till att om man har skjutit i den vinkeln, dem skotten där, det kan man se på bilderna, då har man stått bredvid sängen vinkelrätt, man har man siktat nedåt och huvudet har varit lite böjt bakåt, säger kriminaltekniker Björn Thurfors.

I golvet intill väggen bakom 63-åringens säng där han tros ha blivit skjuten har teknikerna hittat blod från 63-åringen och tecken på att någon tvättat noggrant. Däremot har man inte hittat något hagel i väggen - något som också stämmer överens med de skador som 63-åringen hade och som har visat sig i obduktionen.

Teknikern Anders Elmkvist redogjorde för hur det gick till när man fann graven där 63-åringen hittades nästan två meter ner i marken - också det efter att huvudvittnet berättat var den fanns någonstans. 

Vid gravplatsen fann man också en liten tygblomma. Var den har kommit ifrån och om någon placerat den där, kan polisens tekniker så klart inte svara på. Men den verkar inte ha slängts ner i graven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".