Spelare från Vimmerby hockey stående i båset.
Foto: Anna Rydén / Sveriges Radio

Viktiga vinster för Nybro och Vimmerby

I hockeyettan tog Nybro och Vimmerby viktiga vinster i jakten på en plats i allettan efter jul. Nybro vann borta mot Mörrum med 5-1 och Vimmerby besegrade Kumla med 4-1 på bortais. 

Kumla - Vimmerby

Vimmerby tog chansen att i praktiken säkra en plats i alletan genom att vinna med 4-1 borta mot Kumla. Det var under andra halvan av matchen Vimmerby avgjorde.

Med tre omgångar kvar av grundserien ligger Vimmerby tvåa och har nio poängs försprång till Borlänge och 33 mål bättre målskillnad.

Kumla - Vimmerby 1-4 ( 1-0, 0-1, 0-3)

Målskyttar Vimmerby: Niklas Svensson 2, Sebastian Nilsson, Björn Jonasson

Västervik - Lindlöven

Västervik är redan klara för allettan och hamnade tidigt i underläge med 0-3 hemma mot Lindlöven. Hemmalaget repade mod och kvitterade under ordinarie matchtid för att sedan se sig besgerade i straffläggning.

Västervik - Lindlöven 3-4 (0-2, 1-1, 2-0, 0-0, 0-1)
Målskyttar Västervik: Joacim Hedblad 2, Dan Pettersson

Mörrum - Nybro

Nybro behövde vinna för att ha chans att nå allettan och ledde med 3-0 efter drygt 17 minuter borta mot Mörrum. Nybro vann med 5-1 och samtidigt tog Troja/Ljungby bara en poäng mot Helsingborg och Tingsryd förlorade mot Kristianstad.

Nybro är 7 poäng bakom den småländska duon med tre matcher kvar att spela.

Mörrum - Nybro 1-5 ( 0-3, 0-1, 1-1)

Målskyttar Nybro: John Berger, Kristian Frisk, Rickard Palmberg, Marcus Mellström, Martin Olsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".