Kvinnoklinikens patienter riskerar felaktig behandling

Patienter vid kvinnokliniken i Kalmar löper risk att bli felbehandlade på grund av både låg bemanning och på att de journalsystem som används inte fungerar tillräckligt bra. Det här framgår av en rapport som Inspektionen för Vård och Omsorg, IVO, har skrivit efter en tillsyn på kliniken i mars i år.

På grund av att man har olika journalhanteringssystem som sinsemellan inte kommunicerar, och på grund av att man ibland är för stressad för att föra journalanteckningar direkt i anslutning till den vårdhändelse de gäller, så finns det riks att personalen inte vet vilken behandling och vilka symptom patienten har fått tidigare - det skriver IVO, som nu har bestämt att landstinget måste se till att de här bristerna åtgärdas.

Och IVO har också undersökt andra delar av sjukvården och hittat allvarliga patientsäkerhetsbrister till exempel på akutmottagningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".