Centern i Vimmerby kritiserar nya styrelseformer

Centerpartiet i Vimmerby riktar skarp kritik mot den nya majoriteten där Socialdemokraterna har gått ihop med Moderaterna. I det här nya styret ska Socialdemokrater och Moderater ha alla ordförande och vice ordförandeposterna i de kommunala nämnderna och Centern hamnar helt utanför.

Istället för att Centern, som största oppositionsparti, får andre vice ordförandeposten och därmed plats i presidierna så avskaffas dessa. Samtliga oppositionspartier får istället en lägre ersättning för att vart och ett på sitt håll bevaka den politiska utvecklingen och det här, skriver Vimmerbycentern i ett pressmeddelande, innebär en kraftig försämring av insynen och demokratin.

Partiet avslutar med att fråga om det finns någon annan kommun som har infört ett sådant här system, och det kan P4 Kalmar direkt svara på: Karlshamns kommun i grannlänet Blekinge gör det just nu. Och där sitter Centerpartitet med i majoritetsstyret.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".