Jakob Karlsson, Vimmerby Hockey, januari 2014
Jakob Karlsson är en av spelarna som har lämnat. Foto: Viktor Lovén / Sveriges Radio

Vimmerby HC på akut spelarjakt efter tungt trippeltapp

Vimmerbys sportchef Fredric Jaensson om de förlorade spelarna
2:57 min

Vimmerby Hockeys förberedelser inför stundande gruppspel kunde ha varit rejält mycket bättre. Tre viktiga spelare har just lämnat, bland annat dåvarande lagkaptenen Jakob Karlsson. 

Först lagkaptenen Jakob Karlsson. Sedan de mest poängproducerande backarna Jesper Eriksen och Calle Ackered. På en och en halv vecka har Vimmerby Hockey tappat tre väldigt viktiga spelare. 

– Vi får ge oss ut på jakt efter ersättare. Det är inte det enklaste och det är lite tunt på marknaden just nu, säger Fredric Jaensson, sportchef i Vimmerby Hockey. 

Vimmerby HC är praktiskt taget klara för Allettan med tre matcher kvar i HockeyEttan Västra. Förutsättningarna för ett framgångsrikt slutspel kunde ha varit bättre. Klubben siktar ändå på att komma högt och lovar nyförvärv.

– Vi har vunnit mot både Kumla och Skövde utan dem men det är klart att vi måste spetsa till det här för att komma högt upp i Allettan, säger Fredric Jaensson.  

Fredric Jaensson: "Finns inget att göra åt det"

När större klubbar vill åt en spelare från Vimmerby som mindre klubb, finns det egentligen inte särskilt mycket att göra, menar sportchefen Fredric Jaensson. 

– Vi har egentligen inte någonting att säga till om. Vi har inga stora pengar att erbjuda utan kan erbjuda att om man gör det bra så kan man gå under säsongen. Hade vi inte gjort det så hade de [Jesper Eriksen och Calle Ackered] inte spelat för oss i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".