Alexander Holmberg i Vimmerby Hockey. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Alexander Holmberg gjorde tre mål för Vimmerby. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio.

Allettan-lagen spikade efter Vimmerbys seger

Vimmerby ansluter till de åtta lag som är klara för spel i Allettan. Det efter seger på bortaplan mot Forshaga, 5–4. Nu är, med två omgångar kvar, samtliga lag spikade i nästa gruppspelsfas.

I och med Vimmerby Hockeys 5-4-vinst borta mot Forshaga är både Vimmerby och Västervik nu helt klara för spel i stundande Allettan. 

Vimmerby, som nyligen tappat nyckelspelare i Jakob Karlsson, Jesper Eriksen och Calle Ackered, tog tidigt ledningen i matchen mot Forshaga.

Det tog dock inte ens en minut innan Forshaga hade kvitterat och kort därefter tagit ledningen med 2-1. Innan perioden var över skulle Vimmerby ändå ha tagit igen och kunde kliva in i periodpaus med en 3-2-ledning.

Efter ytterligare fyra mål i den resterande delen av matchen stod till slut Vimmerby som vinnare när matchuret stod på 60 minuter. Alexander Holmberg gjorde tre av Vimmerbys mål som i och med segern helt kan förbereda sig för fortsatt spel i Allettan.

Avgörande i förlängning

I matchen mellan Västerviks IK och Grästorps IK hann det inte ens gå en minut innan båda lagen hunnit med att göra varsitt mål. Lika många mål föll i period två efter att Västervik först tagit ledningen men sedan hemmalaget Grästorp kvitterat.

Efter en mållös sista period togs matchen till förlängning där Västerviks Jacob Tenemyr skulle fälla avgörandet efter en och en halv minut. Slutresultatet skrevs till 3-2 för Västervik.

Just nu befinner sig Västervik och Vimmerby i den absoluta toppen av HockeyEttan Västra på första- respektive andraplats med två matcher kvar att spela. Skövde IK och Tranås AIF IF - som nu också är klara för Allettan - skuggar tvåan Vimmerby med en poängs skillnad i tabellen.

Här är lagen som är klara för spel i nästa gruppspelsfas, Allettan:

Kristianstad, 50 poäng, Hockeyettan Södra.
Västervik, 46 poäng, Hockeyettan Västra. 
Vimmerby, 45 poäng, Hockeyettan Västra.
IK Pantern, 45 poäng, Hockeyettan Södra. 
Skövde, 44 poäng, Hockeyettan Västra.
Tranås, 44 poäng, Hockeyettan Västra. 
Tingsryd, 41 poäng, Hockeyettan Södra.
IF Troja/Ljungby, 41 poäng, Hockeyettan Södra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".