Kalmar tingsrätt och polisens tekniker arbetar. Foto: Leif Johansson och Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Leif Johansson och Nick Näslund/Sveriges Radio
Mordrättegången i Kalmar

Huvudvittnet förhördes av de misstänktas advokater

Huvudvittnet frågas ut i tingsrätten
1:35 min

Under måndagen fortsatte rättegången mot paret som är misstänkta för mordet på en 63-årig man i Kalmar. Under dagen stod förhör med huvudvittnet av de åtalades advokater på schemat.

Huvudvittnet har tidigare berättat hur den misstänkte mannen erkände mordet för henne, efter att de lärt känna varandra i samband med sökandet efter 63-åringen. Hon var då engagerad i hjälporganisationen Missing people.

Huvudvittnets vittnesmål har stor betydelse för målet - mycket av åtalet bygger på det. Parets båda advokater försökte under måndagen peka på olika saker som är osäkert kring vittnets berättelse. Den misstänkte mannen har tidigare sagt att det inte är han utan en annan person som har begått mordet. Han säger att han själv bara hjälpt till att göra av med kroppen efteråt. Under tidigare förhör har huvudvittnet sagt att hon hade fått en magkänsla kring en annan person som kan ha varit inblandad.

Kvinnans advokat, Eva Kullman, försökte också få huvudvittnet att berätta mer om eventuella andra som skulle kunna vara inblandade, men inte heller hon fick vittnet att säga något sådant. Hon ställde också frågor om varför den misstänkte mannen hade berättat om mordet för huvudvittnet. Mycket i berättelsen tyder på att han ville ha en relation med vittnet - men vittnet trodde inte att det var det som gjorde att han berättade om mordet.

– Jag tror snarare att det var för tungt för honom att bära på den här bördan och att han behövde få ur sig vad som hänt, sa kvinnan under rättegången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".