Robert Gustafsson, Annika Andersson och Thomas Petersson. Foto: Krusenstiernska teatern
1 av 2
Robert Gustafsson, Annika Andersson och Thomas Petersson. Foto: Krusenstiernska teatern
Robert Gustafsson och Thomas Petersson. Foto: Marcus Léonarde/Sveriges Radio.
2 av 2
Robert Gustafsson och Thomas Petersson. Foto: Marcus Léonarde/Sveriges Radio.

Stjärntrio spelar fars i Krusenstiernska i sommar

Thomas Petersson och Robert Gustafsson spelar sommarfars på Krusenstiernska
12 min

Nu är det klart vilken pjäs som spelas i Krusenstiernska i Kalmar sommaren 2015. Robert Gustafsson, Thomas Petersson, Annika Andersson och Carina Lidbom spelar sommarfarsen ”Tresteg i Snedsteg”. 

De senaste åren har Thomas Petersson och Robert Gustafsson stått på Krusenstiernska teaterns scen växelvis vartannat år. Men nu ska de alltså spela teater tillsammans. 

– Det gick inte att hålla oss ifrån varandra, säger Robert Gustafsson. 

Men ni har inte jobbat ihop på scen innan?

– Jo vi har jobbat mycket ihop, men inte stått på scen. 

Vad har ni gjort tillsammans då?

– Larvprogram i tv.

Det är inte bara Robert och Thomas på scen, utan det bjuds också på komikern Annika Andersson och välkända skådespelaren Carina Lidbom.

För regin står skådespelaren och regissören Adde Malmberg. Sommarens föreställning utspelar sig i 60-talets Kalmar och relationer, snedsteg, kärleksaffärer och rappa dialoger utlovas.

Lång tradition

Det är sju år sedan skådespelarna Robert Gustafsson och Peter Dalle startade sommarteatern i Krusenstiernska trädgården i Kalmar tillsammans med producenten Vicky von der Lancken. 

– Jag tycker att det känns jättebra. Vi har haft den här traditionen sedan 2008 så det känns jättebra att fortsätta, säger Åke Andersson på Destination Kalmar.

För två veckor sedan kom nyheten att Destination Kalmar och produktionsbolaget kommit överens om ett nytt femårsavtal för sommarteatern. 

– Detta är en engelsk fars, som hette "Anyone for breakfast" i originalet. Den har spelats i Sverige tidigare, dock inte i Kalmar, under namnet "Alla var där", berättar producenten Bosse Andersson som gör sin tredje sommar på teatern.

Sedan sommaren 2008 har det hållits sommarteater och årligen är det runt 30 000 åskådare som går på föreställningarna. 

Biljetterna till nästa sommars föreställningar släpps 12 december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".