Måns Söderqvist. Foto: Patric Söderström/TT
Måns Söderqvist. Foto: Patric Söderström/TT

Måns Söderqvist klar för Hammarby

Allsvenska nykomligen Hammarby har värvat vårsäsongens målkung i Kalmar FF, Måns Söderqvist. 21-åringen har i dag skrivit ett treårskontrakt med Stockholmsklubben.

– Det känns jättebra att komma till Hammarby. Det känns som klubben har något riktigt bra på gång, och man spelar en bra fotboll, en fotboll som passar mig. Hammarby är en storklubb med fantastiska supportrar, så det ska bli otroligt kul att få vara en del av detta, säger Måns Söderqvist till Hammarbys hemsida.

Måns Södervqist debuterade i Kalmar FF som 17-åring. Sammanlagt har han gjort 78 allsvenska matcher och 16 mål, varav tio i allsvenskan under 2014.

Nanne Bergstrand, som numera är huvudtränare i Hammarby, har sedan tidigare tagit med sig assisterande tränaren Patrik Hansson till klubben. Även mittfältaren Erik Israelsson och mentala coachen Anders Friberg kommker från Kalmar FF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".