Grönkålssmoothie. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
1 av 4
Grönkålssmoothie. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Grönkålssoppa och grönkål
2 av 4
Grönkålssoppa. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Grönkålschips, grönmögelost och bacon. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
3 av 4
Grönkålschips, grönmögelost och bacon. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Grönkål. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
4 av 4
Grönkål. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

Grönkål mer än en grön bädd åt julskinkan

I USA har grönkål varit supertrendigt i ett par år och även i Sverige blir grönkålens vänner allt fler året runt.  I dag tog Annica Triberg och Maria Skagerlind sig an grönsaken på olika sätt.

Den finns fryst, men finns det färsk grönkål, använder Annica gärna den för att få maximal smak.

Varje onsdag får du världens finaste tips på recept och andra nyttigheter i köket från vår matdrottning Annica Triberg som försöker lära upp P4 Kalmars Maria Skagerlind i köket.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".