Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Recept: Grönkålschips

Publicerat onsdag 3 december 2014 kl 08.52
Grönkålschips, grönmögelost och bacon. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Grönkålschips, grönmögelost och bacon. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

Annica Tribergs recept sänt i P4 Kalmar 3/12 2014.

Ett roligt tilltugg som är godast ganska nygjort. Står chipsen för länge mjuknar de gärna. Till 6-8 personer som tilltugg.

Du behöver:

Ca 1 liter grönkål i munsstora bitar

2-3 msk god rapsolja

flingsalt

Servera med:

1 pkt bacontärningar

1 bit grönmögelost

ev. rostat vörtbröd

Värm ugnen till 200°.

Skär bort de grova delarna av stjälkarna och dela bladen i större bitar, lagom som tilltugg. Lägg dem i en plastpåse eller skål.

Häll över rapsoljan och rulla runt så att bladen är täckta. Bred ut bladen på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

Ställ plåten i ugnen i cirka 10 minuter eller tills bladen är knapriga, ta ut och provsmaka.

Låt svalna. Salta lätt.

Knaperstek bacontärningar och låt dem rinna av på papper. Smula osten. Lägg i små skålar.

Servera chipsen och låt gästerna toppa med ost och bacon efter smak. Vill du ha bröd till passar vörtbröd utmärkt, gärna rostat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".