Ritningar på slottsholmen. Foto: Sandell/Sandberg
Illustration på ritningarna. Foto: Sandell/Sandberg

Bygget på Slottsholmen dröjer ytterligare

Arkeologiska fynd försenar bygget i Västervik
1:06 min

Det kommer att ännu längre än väntat innan bygget av storsatsningen Slottsholmen i Västervik kommer igång. I samband med saneringsarbetet har man hittat fynd som kan vara arkeologiskt intressanta på tomten.

Byggstarten var planerad till jul, men nu är det oklart när det kan komma igång. Men att det blir av är helt säkert, enligt Björn Ulvaeus.

– Det drar bara ut på tiden. Jag har väntat så länge på det här att jag kan vänta ett tag till, säger han till Västervikstidningen.

Det man har hittat är träkonstruktioner som kan höra till den gamla restaurangen som låg på Slottsholmen under början av 1900-talet. Men fynden skulle även kunna vara ännu äldre, och i det fallet kan länsstyrelsen fatta beslut om en större arkeologisk utredning.

Närmast väntar en undersökning och delar av fynden ska skickas iväg på analys. Och tills dess att saneringsarbetet är klart kan inte miljö- och byggnadsenheten på Västerviks kommun ge något bygglov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".