Mollie Lindén. Foto: Jonas Ekströmer/TT
1 av 7
Mollie Lindén. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Mollie Lindén. Foto: Anders Wiklund/TT.
2 av 7
Många är det som tagit fotografier på Mollie Lindén efter hennes framgångar i Idol 2014. Foto: Anders Wiklund/TT.
mollie lindén. Foto: privat
3 av 7
En glad Mollie Lindén när hon gick vidare efter att ha mött tv-juryn första gången på en audition. Foto: Privat
Mollie Lindén. Foto: Jonas Ekströmer/TT
4 av 7
Mollie Lindén. Foto: Jonas Ekströmer/TT
Mollie Lindén. Foto: Anders Wiklund/TT
6 av 7
Mollie Lindén. Foto: Anders Wiklund/TT
Mollie Lindén. Foto: Anders Wiklund/TT
7 av 7
Mollie Lindén. Foto: Anders Wiklund/TT

Palm: Vem minns Idolvinnarna?

Lennart Palm ser tillbaka på Idolcirkusen
4:52 min

Lennart Palm var på plats och intervjuade Mollie Lindén från Mörtfors precis efter att hon blivit tvåa. Statistiken talar faktiskt för tvåorna, som fått skjuts i karriären.

"Då kan vi konstatera att Idolkarusellen har stannat för den här gången och i centrum för allas uppmärksamhet har Mollie Lindén från Mörtfors, Oskarshamn, stått hela hösten. I fredags stod hon på Globens scen och när det hela var klart så stod hon där som den vinnare som tvåan i Idol brukar vara.

Statistiken talar för tvåorna – vem kommer ihåg Daniel Lindström, Marie Picasso eller Erik Grönwall? Men Darin Zanyar, Amanda Jensen och Erik Segerstedt, de minns vi.

Det är klart att man inte kan satsa på att blir tvåa. Det är klart att Mollie hade siktet inställt på vinst och att det nånstans fanns en liten liten besvikelse över att behöva nöja sig med andraplatsen, men direkt efter finalen var det ändå glädje som hon förmedlade. En glädje över att ha så mycket fans som stöttat henne under hösten."

En framgångsrik höst

Sedan slutet av sommaren har Mollie Lindén från Mörtfors i Kalmar län synts i tv-rutan. Av 13 700 sökanden var hon som en av tjugo som gick vidare i första uttagningen.

Efter första kvalveckan var avgjord så stod till slut 12 deltagare på scen och som under hösten gjort upp i veckofinaler om att vara kvar i tävlingen.

Mollie har under hela hösten hyllats av jury och Idol-tittare och hennes kändisstatus har stigit i takt med framgångarna.

I fredags tog hon andraplatsen i tävlingen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".