Jesper Svensson. Foto: Thord Lagercrantz
Jesper Svensson. Foto: Thord Lagercrantz

Succé i VM-starten för Jesper

Bara tolv bowlingsspelare i världen är bättre än Jesper Svensson från Vimmerby. I singelspelet i VM i oljelandet Abu Dhabi slutade Jesper som näst bäste svensk på 13:e plats efter mycket övertyganade slagningar.

Han gjorde 1361 över sex serier och hade bara fyra spelare från Europa före sig i resultatlistan. Martin Larsen slutade femma med 1389.

När Jesper som numera spelar för Pergamon VM-debuterade i fjol i Las Vegas var den inledande singeln en missräkning.

- Jag kände mig jätteliten. Nu var jag lite spänd i början men lyckades hitta ett enkelt sätt att komma till fickan och jag tycker att jag spelade bättre än vad siffrorna visar under de tre första serierna, sade Jesper till bowlingsförbundets hemsida.

- När vi kom in i mitten av hallen blev det lättare. Jag fick bättre reaktion (med klotet) och då kom också de höga serierna, två stycken över 250, sade Jesper

- Man spelar ju alltid för medalj men samtidigt är det viktigt att skapa en bra grund inför lagdistanserna.

Sämste svensk i singeln slutade på plats 33 vilket lovar gott inför det kommnade spelet. Maken till stabilitet och hög lägstanivå har blå gult sällan haft i ett VM.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".