Kalmarsundsskolan 5C. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Kalmarsundsskolan 5C. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Vi i femman

Stor glädje i Kalmarsundsskolan över beskedet om Vi i femman

Jubel när P4 Kalmar knackar på
1:17 min

Idag överraskades klass 5C i Kalmarsundsskolan av P4 Kalmars reporter Peter Bressler som kom med den glada nyheten att klassen kommit med som en av åtta klasser i P4 Kalmars tävling Vi i femman 2015. 

Kolla vår Vi i femman-sajt!

Det blev ett stort jubel när Peter knackade på klassrumsdörren och alla elever i klassen var väldigt glada och upprymda, men de var också lite nervösa för vad som komma skall.

– Man blir lite nervös och det ger lite pirr i magen, säger en av klassens tjejer.

Läraren Mikael Weister berättade för P4 Kalmar att eleverna varje vecka kör ett nutidskryss med väldigt blandade frågor som ger kunskap om lite allt möjligt.

– Vi har inte kört någon extra träning för det här innan, det kanske vi inte kommer göra nu heller. Det gäller att jobba på som vi gör, säger Mikael.

När Peter kollade av hur eleverna ska ladda upp inför kvartsfinalen så verkar det bli en stor konsumtion av nyheter i radio och på tv framöver. 

Kalmarsundsskolan möter Kristinebergskolan 5A den 22/1 kl. 17.00.

Här hittar alla klasser som kommit med och datumen för kvartsfinalerna i P4 Kalmar.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".