Göran Johansson överlämnar kläder.
Göran Johansson överlämnar kläder. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Peter Bressler ryckte ut - samlade in herrkläder till välgörenhet

Göran skänkte ett 40-tal plagg
1:33 min

Biståndsorganisationer saknar herrkläder till asylsökande och flyktingar. För att försöka råda bot på bristen, tog P4 Kalmars Peter Bressler kontakt med Göran Johansson i Nybro som hade garderoben full.

Göran Johansson i Nybro har sina garderober proppfulla med kläder.

– Här är jättemycket. Jag har säkert en 15 par jeans som jag kan avvara och sen har jag tröjor, för det börjar bli kallt. Och så skjortor. Så det finns gott om det, säger han till P4 Kalmars Peter Bressler då han var på besök.

Peter Bressler tog med sig ett 40-tal av Göran Johanssons kläder till Kungshall i Nybro där organisationen Ria delar ut kläder till de drygt 200 asylsökande och flyktingar som bor där. Av dem är ett 80-tal män.

Laila Svensson jobbar på organisationen Ria i Nybro som samlar in kläder till behövande flera gånger i veckan - kläder som bland annat delas ut på asylboendet i Kungshall.

Hon ser att behovet är stort av alla typer av kläder, även till barn och dam, men framförallt är det brist på herrkläder.

– Oh, ja det behövs/.../ Vi kan nästan inte ställa upp på allt behov som finns här av kläder. De frågar ju efter både kläder och skor, säger Laila Svensson och uppmanar alla som kan att titta igenom sina garderober och se om det finns kläder som kan skänkas till behövade.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".