Annica Triberg och Maria Skagerlind. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
1 av 2
Annica Triberg och Maria Skagerlind. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
Walldorfsallad. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio
2 av 2
Ingredienser till Walldorfsallad. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

Annica Triberg bjuder på egen Nobelfest i köket

I dag satte Annica Triberg ihop en meny med valda rätter från Nobelfestens historia. Maria Skagerlind är novisen vid spisen. Du hittar recepten via P4 Kalmars webb.

Sedan 1901 har det serverats middag till Nobelpristagarnas ära i Stockholm. Den första middagen hölls på Grand Hôtel med 113 enbart manliga gäster. Men numera är Stadshuset och Blå Hallen skådeplats för Nobelfesten, med runt 1300 gäster – av bägge könen.

I veckans matlagning har Annica botaniserat bland gamla menyer och plockat ihop följande meny och moderniserat recepten lite:

Consommé från festen 1902

Waldorfsallad från Nobel 1964

Lammstek med madeirasås och tomatsallad från 1972

Glassbakelse, vanlig under många middagar i olika skepnader

Varje onsdag får du världens finaste tips på recept och andra nyttigheter i köket från vår matdrottning Annica Triberg som försöker lära upp P4 Kalmars Maria Skagerlind i köket.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".