Jan Nordström och Peter LeMarc. Foto: Marcus Léonarde/Sveriges Radio
Jan Nordström och Peter LeMarc. Foto: Marcus Léonarde/Sveriges Radio

Peter LeMarc och Jan Nordström om det som håller oss vid liv

Maria Skagerlinds intervju med LeMarc och Jan Nordström
13 min

Peter LeMarc ger ytterst sällan intervjuer, men idag gjorde han ett undantag. Tillsammans med fotografen och vännen Jan Nordström besökte han P4 Kalmar och snackade om vänskap, musik, rädslor och deras nya bok "Det som håller oss vid liv". 

Första kontakten mellan Kalmarfotografen Jan och Peter var ett mejl från Jan som han skickade efter att en av hans vänner stått på sig att han skulle ta kontakt. Något som så småningom ledde till att Peter förutsättningslöst bjöd in fotografen till Stockholm och märkte att han tog bra bilder.

– Jan har en speciell blick, det syns i bilderna i boken, säger Peter.

Samarbetet landade till slut i den nya fotoboken där läsaren får följa med bakom kulisserna där Jan följt Peters fotspår.

Förutom bilderna får du som läsare också ta del av LeMarcs egna ord om att skriva sångtexter, inspirationen och den scenskräck han lider av. En scenskräck som blivit något annorlunda med åren.

– Förr kände jag att jag var tvungen att bevisa något varje kväll. Det tog ett tag till polletten trillade ner och jag kom på att dom faktiskt betalat pengar för att komma och titta. Själva nojan nu är att rösten ska hålla och såna där saker. Och i grund och botten är det att inte göra folk besvikna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".