Anders Oskarsson. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Anders Oskarsson. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Så fixar du din egen trillingnöt

Trillingnöten har ju plockats bort ur chokladkartongen i år. Men misströsta inte! P4 Kalmars Peter Bressler besökte landslagskocken Anders Oskarsson i Oskarshamn som har receptet för dig som vill fortsätta äta din favorit. 

Recept trillingnötter

250 g strösocker

50 g vatten

1 g salt

Kokas, lägg i 200 g hasselnötter, rör hela tiden till sockret mjölas. Låt nötterna svalna. Limma ihop nötterna tre och tre. Doppa i mjölkchoklad.

Kyl ner. Sluta leta i andra underlaget. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".