Roar Hansen. Foto: Stefan Jerrevång/TT
Roar Hansen. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Roar Hansen klar som tränare för Åtvidaberg

ÅFF:s nya tränare: Roar Hansen
3:58 min

Nu är det klart att Roar Hansen tar över som huvudtränare i Åtvidabergs FF under de tre närmaste säsongerna. Hansen kommer närmast från Helsingborgs IF och efterträder Peter Swärdh. 

Roar kommer närmast från Helsingborg och han ersätter Peter Swärdh som istället tagit över Kalmar FF.

Klart sedan tidigare är att Andreas Thomson med bakgrund både i Kalmar FF och Öster blir assisterande tränare.

Roar Hansen har skrivit ett treårskontrakt med ÅFF.

2011 gjorde 46-åringen ett topplag av Öster och förde upp Växjölaget till Allsvenskan 2012. Efter tiden i Öster kom Roar till Helsingborg, men fick flytta på sig när Henrik Larsson rekryterades från Falkenberg.

Hansen fick en ny roll i Helsingborg, men tackade nej.

På ÅFF:s hemsida uttrycker sig sportgruppen så här:

"Vi känner oss också trygga med tränarteamet som helhet. Roar har en likvärdig syn på fotbollen som Andreas Thomsson vilket borgar för fortsatt kontinuitet i den verksamhet som vi har byggt upp och som Andreas tidigare har varit en del av."

I Åtvidaberg kommer Kristian Bergström både vara spelare och ledare nästa säsong. Han kommer ingå i spelartruppen men kommer också få ansvaret för den individuella träningen för de yngre spelarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".