Bronsmedalj till Miranda Arvidsson i Nordiska mästerskapen

Simmaren Miranda Arvidsson från Kalmar slutade under lördagen på en femteplats i de nordiska juniormästerskapen på 50 meter ryggsim. Under mästerskapens sista tävlingsdag lyckades hon ta revansch och knipa en pallplats och en bronsmedalj på 200 meter ryggsim. 

Kalmarsimmerskan Miranda Arvidsson var under helgen en del av den 34 personer stora svenska truppen som deltog i de nordiska juniormästerskapen som avgjordes i Upplands Väsby. 

Miranda ställde under fredagen upp i 100 meter ryggsim där hon kvalet slutade på en tredjeplats. Finalen slutade dock i besvikelse där det slutade med en diskvalificering. 

Lördagens tävlingar gick bättre. Miranda tog sig till final i 50 meter ryggsim där hon gick i mål på en femteplats. 

Under söndagen gick det dock bäst. Miranda kvalade in till finalen på 200 meter ryggsim där hon slutade på en tredjeplats, 1,5 sekund bakom Emilie Beckmann från Danmark och strax över två sekunder bakom segraren Lotta Upanne från Finland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".