Arantxa, Linnea, Petter och Kodjo. Med banderoll där det står 235 000 engagemang och 30 489 975 kronor. Foto: Sveriges Radio.
Tack för i år!

Musikhjälpen slog nytt rekord

Det blev rekord för Musikhjälpen som sändes från Stora torget i Uppsala. På en vecka samlades över 30 miljoner kronor in till kampen mot att stoppa spridningen av HIV och det är det bästa resultatet i Musikhjälpens historia.

Antal engagemang: 235 000

Så mycket pengar går till kampen för att stoppa spridningen av hiv: 30 489 975 kronor

Under veckan har Carl Bodin Svensk tillsammans med både kända och okända volontärer drivit Musikhjälpens mattält, vars intäkter oavkortat gått till Musikhjälpen. Av de drygt 30 489 975 kronorna drog de in otroliga 709 900 kronor!

– Vårt främsta mål i år har varit att skapa engagemang, att få så många människor som möjligt runt om i Sverige att bli en del av rörelsen kring Musikhjälpen och bidra till kampen för att stoppa spridningen av hiv. Därför är det så otroligt roligt att Musikhjälpen återigen slår rekord i antal engagemang och vi vill verkligen tacka alla som varit med och kämpat med oss den här veckan, säger Julia Blomberg, projektledare för Musikhjälpen.

Totalt har Musikhjälpen kunnat räkna till rekordsiffran 235 000 engagemang i år. Publiken har bidragit till insamlingen genom att önska låtar via sms, starta och bjuda på auktioner, starta och bidra med pengar i digitala bössor, skänka pengar i fysiska bössor, skänka pengar från företag, köpa mat i Musikhjälpens mattält på Stora torget i Uppsala och genom egna insamlingar, så kallade initiativ.

På insamlingskartan på musikhjälpen.se går det att se alla initiativ som har anmälts inför och under Musikhjälpen-veckan. På kvällen var 2072 initiativ anmälda på kartan.

Så här ser topplistan över de fem städer som haft flest anmälda initiativ ut:

1. Uppsala 347

2. Göteborg 126

3. Stockholm 98

4. Malmö 44

5. Örebro 32
 

Musiken i Musikhjälpen
Under veckan har det kommit in över 91 000 låtönskningar.

De tio mest önskade artisterna i Musikhjälpen 2014:

1. Håkan Hellström

2. Petter

3. Queen

4. Kent

5. Bruce Springsteen

6. Ed Sheeran

7. Coldplay

8. Laleh

9. Lars Winnerbäck

10. Beyoncé
 

De tio mest önskade låtarna i Musikhjälpen 2014:

1. Hozier – Take me to church

2. Broder Daniel – Shoreline

3. Kent – Utan dina andetag

4. Omi – Cheerleader

5. Ariana Grande – Break free

6. Håkan Hellström – Valborg

7. Queen – Bohemian Rapsody

8. The Pouges & Kirsty McColl – Fairytale of New York

9. Coldplay – Fix you

10. Avicii – The nights


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".