Skylt. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Hyresgästerna fryser - Byggebo svarar på kritiken

"Når vi inte upp till 20 grader ska vi åtgärda det"
0:58 min

I Oskarshamn fryser hyresgästerna i många av Byggebos lägenheter efter att bolaget sänkt inomhustemperaturen. Vd:n Bennoni Ingelsjö hänvisar till en uppgörelse med hyresgästföreningen - att man skulle sänka minimintemperaturen från 21 till 20 grader för att hålla hyrorna nere.

Avtalet mellan Byggebo och Hyresgästföreningen säger att det ska vara 20 grader i bolagets lägenheter - men särskilt i Kristineberg är det kallare.

Byggebos vd Bennoni Ingelsjö förklarar kylan med att man, förutom att ha sänkt temperaturen en grad, också har haft tekniska problem med de temperaturgivare som ska reglera värmen beroende på väderleken:

– Vi har haft tekniska bekymmer i systemen, särskilt i Kristinebergsområdet, där vi inte har nått upp till temperaturen som vi har garanterat. Och det jobbar vi intensivt med, både med bovärdar och reparatörer, säger han.

– Den garanterade nivån är 20 grader och når vi inte upp till det så har vi antagligen något fel, eller att det beror på något annat, och då ska vi åtgärda det, fortsätter Bennoni Ingelsjö.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".