Hyresgästföreningen kräver varmare lägenheter

"Det är inte okej att folk sitter i sina lägenheter och fryser"
0:35 min

Flera av Byggebos hyresgäster i Oskarshamn fryser hemma i sina lägenheter. Bolaget har sänkt temperaturen med en grad efter att ha gjort ett avtal med Hyresgästföreningen. Men det fick inte bli kallare - vilket man inte har lyckats hålla.

bakgrunden till avtalet är att det skrevs för att hålla hyrorna nere. Men ett krav från Hyresgästföreningens sida var att det inte fick li kallare än 20 grader i lägenheterna - alltså en grad kallare än tidigare.

Det har Byggebo inte lyckats hålla - och förklarar det med att det har varit en del tekniska problem som har ställt till det.

Nu kräver Hyresgästföreningen att bolaget löser problemen:

– Vissa lägenheter har så låg temperatur som 18 grader, och det är inte okej, säger Anders Tideman på Hyresgästföreningen.

P4 Kalmar: Vad kan ni på Hyresgästföreningen göra åt det?

– För det första så har vi nu fått garanti för att Byggebo ska trimma in systemet så att man uppnår 20 grader. Och det måste de göra snabbt, för det är inte okej att folk sitter i sina lägenheter och fryser, säger Anders Tideman.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".