En mopedist och en cyklist krockade med varandra på en gångväg på tisdagen.
1 av 2
En mopedist och en cyklist krockade med varandra på en gångväg på tisdagen. Foto: Helmuth Petersson
Både cyklisten och mopedisten fick föras till sjukhus, efter att ha krockat på en gångväg i Kalmar.
2 av 2
Både cyklisten och mopedisten fick föras till sjukhus, efter att ha krockat på en gångväg i Kalmar. Foto: Helmuth Petersson

Halt på vägarna - cyklist och mopedist krockade

Det hala väglaget tros ligga bakom att en cyklist och en mopedist krockade i Kalmar på tisdagsmorgonen. Båda fick rejäla smällar i kollisionen och fördes sedan till sjukhus - dock inte med allvarliga skador.

Olyckan inträffade vid åttatiden på morgonen, på cykelvägen vid Torsåsgatan i Kalmar.

Både cyklisten och mopedisten fick rejäla smällar i kollisionen - och på en av dem for hjälmen av. Båda fördes sedan till sjukhus med skador i huvud och ansikte, men det handlade inte om några livshotande skador.

Halkan har även orsakat fler olyckor på vägarna. Två timmerbilar åkte av vägen på måndagskvällen.

Dels välte en timmerbil med släp vid niotiden på vägen söder om Kristdala. Släpet hamnade upp och ner och timmerlasten föll ut över vägbanan så det blev stopp där ett tag. Ingen person skadades i olyckan.

Senare, strax innan midnatt, inträffade den andra olyckan där en timmerbil kom av vägen och ner i diket mitt emot fotbollsplanen i Ruda.

Det var också en bilist som körde av vägen med sin bil vid halv tio-tiden på måndagskvällen - och hamnade i diket. Det var vid Södra Vi. En 19-årig kvinna fick sedan föras med ambulans till Västerviks sjukhus med smärtor i bröstet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".