Begagnat julpynt.
Begagnat julpynt. Foto: Anna K Eriksson/TT

Gammalt julpynt hett bland konsumenter

Närmare 150 kartonger har sålts på Röda korsets second hand-butik
1:14 min

Gammalt julpynt pryder många hem - och verkar även vara det som de flesta vill köpa. Särskilt julpynt från 1950-, 60- och 70-talet är hett och lockar många konsumenter.

På Röda Korsets second hand-butik Kupan i Kalmar packade man upp 150 flyttkartonger med julsaker som skulle säljas inför julsäsongen.

Och det mesta är borta nu säger Magnus Ringkvist på Kupan:

– I dag har vi väl kanske två, tre kvar.

Det var i slutet på november som julsakerna packades upp. Både gammalt och en del nytillverkat - och allt har haft en strykande åtgång. För det är många som vill ha julsaker från förr.

Maria Hageberg är i butiken och hon kan framför allt tänka sig att köpa gamla tomtar. Men det ska vara rätt tomte. Det går inte att köpa vad som helst, utan hon vill han något som är lite annorlunda än de i dag vanliga rödklädda fryntliga tomtarna.

– Helst något som är lite äldre och inte sådana här amerikanska tomtar, utan mer som en svensk vätte, säger Maria Hageberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".