Kalmar tingsrätt och polisens tekniker arbetar. Foto: Leif Johansson och Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Leif Johansson och Nick Näslund/Sveriges Radio
Mordrättegången i Kalmar

Mordmisstänkta paret blir kvar i häkte

Det par som misstänks för mordet på en 63-årig man norr om Kalmar kommer bli kvar i häkte tills dess att domen faller. Det meddelade tingsrätten på tisdagseftermiddagen.

Under slutpläderingarna yrkade åklagaren på att kvinnan och mannen som är misstänkta för att ha dödat en 63-årig man norr om Kalmar ska dömas för mord - och hon menade att inget annat än långa fängelsestraff kan komma i fråga.

Tisdagens besked att paret blir kvar i häkte tills dess att domen faller är ingen garanti på att de kommer att fällas - men det kan tyda på att det inte blir friande domar.

Tingsrätten ger också åklagaren fortsatt tillstånd att meddela mannen och kvinnan restriktioner, vilket innebär att deras möjligheter till att ha kontakt med omvärlden är kraftigt begränsade.

Det här gör tingsrätten för att man anser att det finns en risk att mannen och kvinnan undanröjer bevis, eller på annat sätt försvårar utredningen, om restriktionerna skulle upphävas.

Hur tingsrätten kommer att döma i fallet meddelas först den 20 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".