Victor Svensson firade 25 år med att göra mål. Foto: Göran Svensson
Victor Svensson. Foto: Göran Svensson

IK Oskarshamn övertidsvann mot Södertälje

Victor Svensson "Skönt att fylla år och göra mål"
2:41 min

Två baklängesmål på 14 sekunder i mittperioden höll på att fälla IK Oskarshamn hemma mot Södertälje i hockeyallsvenskan men IKO vände och avgjorde i förlängning till 4-3.

Efter två matcher med skärpa i spelet och bra tempo var IK Oskarshamn tillbaka i gamla synder hemma mot Södertälje.

Efter en hafsig första period där IKO styrde spelet utan att skapa tillräckligt heta målchanser kom en målmässig urladdning i andra perioden av gästerna.

Svagt spel i egen zon av hemmalaget gjorde att Södertälje kunde göra två mål med 14 sekunders mellanrum. Framgångarna de senaste matcherna tycks ändå ha bättrat på oskarshamnarnas självförtroende för de skulle komma tillbaka målmässigt i matchen.

Slutperidoen blev dramatisk.

Lukas Eriksson pressade in kvitteringen på egen retur efter att ha frispelats av från egen zon med drygt 10 minuter kvar av ordinarie speltid.

Gästerna gjorde 2-3 med drygt 5 minuter kvar men Victor Svensson kvitterade dryga minuten senare. Vilt jubel förståss inte bara på hemmaklacken utan även på målskytten som firade sini 25-årsdag med att stå för kvitteringen.

Matchen gick till förlängning där David Rodman avgjorde till 4-3.

Oskarshamn går till kort julvila med tre segrar i rad varav två i förlängning. Det gör att IKO klättrar över kvalstrecket med bättre målskillnad än AIK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".