Halka orsakade stora problem i trafiken

Det var väldigt halt på Kalmar läns vägar på tisdagskvällen, vilket bland annat orsakade en hel del problem runt Gamleby. På bara några timmar inträffade flera olyckor.

Kör försiktigt! Det är fortsatt halt på vägarna

Klockan 20.20 voltade släpet till en flyttbil och kom av vägen på E22:an i höjd med Gamleby.

Det orsakade stopp i trafiken, som sedan leddes om via väg 855 och 842. Där bildades det köer - och en personbil lyckades inte stanna i tid, utan körde in i bilarna framför den.

En annan personbil körde rakt in i mitträcket till följd av olyckan på E22.

Det var också ett problem att flera tyngre fordon inte klarade av att ta sig fram på vägen som man ledde om trafiken på. En tankbil fastnade i en backe, och fick bärgas.

Framåt midnatt blev också flera lastbilar stående i en backe på E22:an - efter att trafiken börjat rulla där igen. I skrivande stund ska däremot alla problem vara lösta och trafiken rullar på i båda riktningar.

Även i Vimmerby ställde halkan till med problem. En lastbil körde in och fastnade i Arlarondellen strax efter klockan 19 på tisdagskvällen. Ingen ska ha skadat sig, men lastbilen behövde hjälp att komma loss - vilket störde trafiken ett tag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".