Choklad. Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio
Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio

Recept: Marias choklad- och polkagrisklubbor

I original något Maria brukar göra i vanliga ischokladformar, men här får de ny form som klubbor, söta att ge bort (och lika goda att äta själv). Kokosolja är ett hälsosammare alternativ till traditionellt kokosfett. Finns i större butiker och i hälsokosten. Till 6-8 klubbor eller minst dubbelt så många ischokladformar.

Du behöver:

100 g choklad efter smak, ljus till yngre vänner, mörkare till mer mogna

50 g polkagrisar, krossade

2 msk kokosolja

Smält chokladen över knappt sjudande vattenbad. Rör ner krossade polkagrisar.

Har du en fin form att göra klubbor i, använd den. Annars klickar du ut massan på bakplåtspapper och trycker ner en bit av ett grillspett i trä. Ställ att stelna. Eller så fyller du ischokladformar och lägger dem i en fin ask att ge bort som present.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".