Flicka kränktes av elever – och lärare

Skolinspektionen ryter till och kräver att Oskarshamns kommun garanterar att en tjej inte tvingas utstå mer mobbning. Bland annat har mobbare klippt sönder hennes kläder.

Oskarshamns kommun måste säkerställa att en elev som har utsatts för mobbing och kränkningar av både elever och lärare i kommunen inte tvingas utstå ännu mer av samma sak.

Det här är ett fall som pågått under lång tid och som anmäldes till Skolinspektionen i våras. Nu är saken utredd.

Eleven råkade ut för trakasserier – av både lärare och elever i sin klass – i samband med att eleven berättade om en skada.

Sedan följde en flera år lång process där elever mobbade tjejen på olika sätt. Bland annat har man klippt sönder hennes kläder och kallat henne för kränkande saker som anspelar på hennes skada.

Kommunen har sagt till Skolinspektionen att man har utrett anklagelserna och säkrat upp situationen, och rektorn har bett om ursäkt för de kränkningar som en lärare på skolan gjort sig skyldig till. 

Nu måste kommunen försäkra sig om att kränkningarna inte fortsätter framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".