Peter Bressler, Lennart Palm, Maria Skagerlind och Magnus Krusell. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio
Peter Bressler, Lennart Palm, Maria Skagerlind och Magnus Krusell. Foto: Niklas Kaldner/Sveriges Radio

Utmaningen: Skänk en hundralapp till välgörenhet i jul

Julstressen är i full gång och det handlas för miljarder. Fyra av P4 Kalmars programledare utmanar nu alla sina vänner i sociala medier, att skänka en hundralapp till Radiohjälpen. 

Vi är många som stressar runt för att få klart med allt inför julen. Julklappar, julmat och inte minst julsprit köps för en massa pengar.

Då tänkte vi försöka få dig att stanna till lite grand och skänka en tanke till alla de som inte har de här problemen, men som istället oroar sig för tak över huvudet, mat för dagen och hot om våld och död.

Magnus Krusell, Lennart Palm, Maria Skagerlind och Peter Bressler är programledare på P4 Kalmar och är personer med stora kontaktnät. Tillsammans har de närmare 2100 vänner på Facebook och här kommer deras utmaning. Givetvis gäller utmaningen även dig som inte finns i sociala medier! 

- Vi utmanar nu alla våra vänner på Facebook, att skänka en hundralapp till Radiohjälpen. En av alla hundralappar du hade tänkt att spendera på julfirandet, skicka den istället till ett riktigt välgörande ändamål.

På Radiohjälpens webbsida www.svt.se/radiohjalpen är det enkelt att hitta hur du kan göra för att skänka en hundralapp till nån som verkligen behöver hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".